Kunjra

Kunjra din India este unul dintre cele câteva grupuri etnice neangajate din statul din estul Indiei Bihar, un stat cu 15 milioane de musulmani care nu are pe nimeni care să lucreze pe termen lung ca să le facă Evanghelia accesibilă. Potrivit datelor furnizate de recensământ, Bihar este una dintre zonele geografice cele mai neatinse de Evanghelie din întreaga lume.

Musulmanii Bihari sunt al doilea conglomerat etnic neangajat ca mărime din lume și dintre grupurile musulmane din Bihar, Kunjra este unul dintre cele mari cu o populație de 1.601.000. Sunt oameni de castă inferioară care, de-a lungul timpului, au fost negustori de fructe și legume sau agricultori. Kunjra -vorbitori de urdu- sunt, de asemenea, în mare parte analfabeți și trăiesc într-o sărăcie nimicitoare.

În 2008 s-a rupt un baraj în Nepal -care mărginește Biharul la nord- și a cauzat inundații catastrofice în Bihar. O echipă de evaluare Frontiers a sosit în zonă pentru a determina dacă aceasta este o oportunitate unică de a ajunge la musulmanii din Bihar. Ea a raportat că inundațiile nu au deschis neapărat uși noi către Bihar pentru că ușile erau deja deschise. La fel ca și înainte de inundații, Biharul este neangajat nu din pricina lipsei de oportunități. Este neangajat din cauza lipsei de lucrători dispuși să meargă la oamenii de acolo.

 

Motive de rugăciune

  • Rugați-vă ca întunericul spiritual din Bihar să fie izgonit de lumină.
  • Rugați-vă pentru protecția lucrătorilor care vor fi dispuși să meargă la Kunjra.
  • Rugați-vă ca Domnul să Se descopere pe Sine în moduri minunate acestui grup etnic și să-i întoarcă fața înspre Sine.
  • Rugați-vă ca Dumnezeu să scoată echipe pe termen lung pentru secerișul Său din Kunjra.