Criza: o oportunitate de a-L înţelege pe Dumnezeu

Home  /  Circulară  /  Current Page

          Oraşe şi sate distruse, peste 100.000 de morţi, mai mult de 7 milioane de oameni care şi-au părăsit casele şi se adăpostesc pe unde nimeni nu ştie în Siria, alte 3 milioane s-au refugiat în afara ţării. Așa arată Siria. ADSC_0332 K.SavageLipsa de asistență medicală, provizii, alimente şi locuri de muncă,  imposibilitatea de a mai merge la şcoală, toate au devenit normalitate în Siria. Multe mame şi copii trebuie să treacă prin toată această dramă fără soţii şi taţii lor. Să găseşti cuvintele potrivite pentru a descrie tragedia de pe pământul sirian este aproape imposibil.

         Unul dintre colaboratorii noştri scria: “Pentru majoritatea oamenilor, sunt momente îngrozitoare. La tot pasul vezi oameni cu fețele ascunse în palme, mâini tremurânde, adulţi care suferă de insomnie, copiii care suferă de bâlbâială și enurezis (eliminarea involuntara de urina la o varsta la care majoritatea copiilor se pot abtine). Depresia şi lipsa de speranţă au pătruns în cele mai multe case.”

         Biserica lui Hristos este mică în această ţară. Foarte puţine persoane cu trecut musulman Îl cunosc şi Îl urmează pe Isus. Şi aceştia puţini care sunt, sunt depăşiţi de situaţie şi îngrijoraţi pentru ce îi aşteaptă în continuare. Puţini îndrăznesc să stea în picioare în mijlocul fricii, dar mii sunt în căutare de răspunsuri şi înfometaţi după Dumnezeu mai mult ca niciodată.

         Prea târziu?

         Crizele sunt întotdeauna oportunităţi pe care Dumnezeu ni le pune la dispoziţie; ne rămâne să le înţelegem şi să acţionăm. Indiferent când se va întâmpla acest lucru, intrarea în Siria va deveni din nou posibilă şi va aduce cu ea deschidere pentru un număr mare de oameni care să-şi practice meseria acolo şi să îi slujească pe sirieni în diferite domenii. Şcolile şi spitalele trebuie reconstruite. Văduvele, orfanii şi tinerii dezorientaţi vor avea nevoie de ajutor. Rezidenţii şi cei care se vor întoarce vor fi în căutare de noi surse de venit. Oamenii cu răni interne şi externe vor avea nevoie de tratament. Şi mai mult decât orice altceva, e nevoie de speranţa pe care Unul Singur o poate aduce.

           Care e timpul cel mai potrivit pentru pregătire? Acum. Dacă începem să ne pregătim numai în momentul în care intrarea în ţară va fi posibilă, vom ajunge din nou prea târziu.

         Vrei să afli mai multe? Hai să discutăm și să ne rugăm împreună vineri, 28 noiembrie, ora 19:00 la biroul Frontiers când ne vom întâlni pentru o seară specială dedicată Siriei! Acum e timpul pentru Siria. Să nu ajungem prea târziu din nou!