De ce să publicăm în România ‘Acolo unde nu era biserică’?

Home  /  Dăruiește!  /  Acolo unde nu era biserică  /  De ce să publicăm în România ‘Acolo unde nu era biserică’?

Caracteristica distinctivă cea mai evidentă a acestei cărți este modul în care combină cunoștințele și experiența unor oameni diferiți care lucrează în contexte diferite peste tot în lumea musulmană. Există pe piață -cel puțin în limba engleză- câteva cărți extrem de bune și de valoroase care spun povestea unui anume lucrător sau a unei anumite agenții. Însă bogăția de experiență și de cunoștințe care a fost strânsă laolaltă pentru cartea aceasta are darul să lărgească, să provoace și să dezvolte modul de gândire al celui/celei care o citește. E aproape ca și cum cartea aceasta ți-ar da oportunitatea să stai într-o cameră alături de o grămadă de oameni care au decenii de experiență în lucrarea cu musulmanii, oameni care îți dau voie să stai la picioarele lor și să înveți de la ei. Și nu doar din succesele lor, ci și din provocările și greutățile lor.

WTWNCImage

În plus, cartea își încurajează cititorii să se roage anticipând răspunsul lui Dumnezeu la rugăciunile lor întărindu-le astfel credința. Ne reamintim adesea de sarcina care ne stă încă înainte și de munca pe care o mai avem de făcut și, din cauza asta, se întâmplă să uităm să ne bucurăm de ceea ce Dumnezeu face deja printre musulmanii zilelor noastre. Poveștile din cartea aceasta sunt un motiv suficient de bucurie pentru cei care au Împărăția pe inimă și un motiv de nădejde că Dumnezeu urmează să facă și mai multe. Nu ne strică să auzim o poveste bună din când în când!

În cele din urmă, cartea aceasta este mai mult decât o colecție de povești bune. Ghidul de discuție aferent fiecărei povești ne ajută să învățăm ceva din istorisirile acestea, echipându-ne pentru sarcina care ne stă înainte.