Dezvoltând echipe care aduc roadă

Home  /  Circulară  /  Current Page

“Practicile care aduc roadă” se referă la activități care promovează apariția, vitalitatea și multiplicarea adunărilor de urmași ai lui Isus într-un context musulman. Spunem că aceste practici “aduc roadă” – nu le numim doar “bune practici” sau “cele mai bune practici” – pentru că ele aduc viață, produc creștere și reproducere. Au în ele o valoare care e dincolo de a fi pur și simplu bune; au o valoare eternă.

Vorbim adesea despre faptul că trebuie să fim buni administratori ai timpului, banilor, oamenilor și resurselor. Rareori, însă, vorbim despre necesitatea de a fi buni administratori ai experienței noastre, în special a înțelegerii și cunoștințelor pe care le câștigăm văzându-L pe Dumnezeu la lucru în noi, prin noi și în jurul nostru.

Descoperim tot mai mult că, dacă învățăm în mod intenționat din experiența noastră și dacă împărtășim din ea, ajungem să aducem mai multă roadă. Este responsabilitatea și privilegiul nostru să fim buni administratori ai experienței și cunoștințelor pe care ni le-a încredințat Dumnezeu.

Frontiers face parte dintr-o echipă formată din mai multe agenții care, de-a lungul mai multor ani, a cercetat și a studiat practici care aduc roadă în lumea musulmană. În loc să-și dea cu presupusul care dintre practici aduce cea mai multă roadă, echipa a examinat în detaliu și a intervievat echipe eficiente din 13 organizații reprezentând mai mult de 5.800 de lucrători din lumea musulmană.

Lista practicilor care aduc roadă nu este o rețetă a succesului, nici nu este menită să fie o formulă pe care trebuie să o urmăm, însă ne ajută să vedem lucruri pe care mulți lucrători le găsesc utile.

Practicile identificate de această examinare atentă ne ajută pe noi, în Frontiers, să instruim și să pregătim atât echipele noi, cât și pe cele care există deja. Învățând de la alții, echipele pot ajunge mai eficiente și mai rodnice în căutarea lor de a invita muslmanii să-L urmeze pe Isus. Vă îndemnăm să vă rugați împreună cu noi ca echipe Frontiers din România și nu numai să aducă roadă în lumea musulmană.

Practicile care aduc roadă au fost grupate în opt categorii:

1. Cum să ne relaționăm la societate

2. Cum să ne relaționăm la cei care caută

3. Cum să ne relaționăm la credincioși

4. Cum să ne relaționăm la lideri

5. Umblarea noastră cu Dumnezeu

6. Dezvoltarea echipelor care aduc roadă

7. Comunicarea eficientă

8. Cum să ajutăm biserica să crească

Notă: Lista completă a practicilor care aduc roadă poate fi găsită în cartea ‘Where There Was No Church’. Unul dintre proiectele noastre este să traducem această carte în limba română și să o publicăm. Rugați-vă ca Dumnezeu să ne pună la dispoziție toate resursele de care avem nevoie pentru aceasta și ca proiectul acesta – la fel ca și toate celelalte – să aducă multă roadă spre slava Lui.