Drumul cu sens unic

Home  /  Circulară  /  Current Page

          În viață alegem drumuri diferite…Unii se încăpățânează să bată aceleași cărări, să rămână în mica lume împrejmuită de “siguranța” familiarității. Alții apucă pe un drum înfundat, nesiguri sau din răzvrătire cu propriul suflet… Și se îndărătnicesc să rămână acolo, țesând regrete. Unii se învârt în sensul giratoriu al trecutului, al lașității. Nu apucă pe nicio altă cărare de frica unor răspunsuri, provocări ce le-ar dărâma măsurătorile și așteptările.dcsu

          Revin mereu la punctul de unde au pornit, o încercuire a trăirilor fără să crească în simțiri și înțelepciune. Cei mai mulți pășesc pe drumuri cu două direcții…își rezervă un sens al întoarcerii în cazul în care greșesc. Foarte puțini se încumetă să pășească pe drumul cu SENS UNIC… Singura certitudine pe el este Cerul.

         Familiaritatea, confortul, siguranța umană sunt lăsate la intrarea pe acest drum. Știi unde duce dar nu îi știi distanța, relieful și pe cine vei întâlni. Dar știi cine te însoțește mereu. Prea puțini, prea puțini temerari pe calea credinței… Altuia i-a zis: “Vino după Mine!” “Doamne”, I-a răspuns el, “lasă-mă să mă duc întâi să îngrop pe tatăl meu.” Dar Isus i-a zis: “Lasă morții să-și îngroape morții, și tu du-te de vestește Împărăția lui Dumnezeu. Un altul a zis: “Doamne, Te voi urma, dar lasă-mă întâi să mă duc să-mi iau rămas bun de la ai mei.Isus i-a raspuns: “Oricine pune mâna pe plug, și se uită înapoi nu este destoinic pentru Împărăția lui Dumnezeu.”

A. F. – În drum către câmp