Nu poate fi înviere fără moarte

Home  /  Circulară  /  Current Page

Oraşe întregi din Siria care sunt pur şi simplu una cu pământul, moloz. Doctori care operează fără anestezie. Case care sunt arse din temelii cu familii întregi în ele. Civili bombardaţi în timp ce stau la coadă la pâine. Copii folosiţi ca ţinte umane. Arme chimice. Peste 70.000 de morţi conform unei estimări a Naţiunilor Unite. Și multe altele despre care îmi vine greu să vă scriu acum, când noi sărbătorim. La nivel uman par a fi puţine răspunsuri la situaţii cum este cea din Siria. Nicio nădejde, doar moarte.

Dar oare nu acesta este contextul sărbătorii noastre? Dar dacă acesta este modul de operare al lui Dumnezeu?
O odraslă slabă dintr-un pământ uscat. Fără frumuseţe, fără strălucire, cu nimic în înfăţişarea Sa care să ne placă. Dispreţuit şi părăsit de oameni, om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit că îţi întorceai faţa dela El. Şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu, şi smerit. Chinuit şi asuprit, Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă…Un Mesia crucificat este, la nivel uman, definiţia unui Mesia ratat. Nicio nădejde, doar moarte.

Dar, după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămînţă de urmaşi, va trăi multe zile, şi lucrarea Domnului va propăşi în mînile Lui. Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi se va înviora. Prin cunoştinţa Lui, Robul Meu cel neprihănit va pune pe mulţi oameni într’o stare după voia lui Dumnezeu, şi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.

Nu poate fi înviere fără moarte. Şi Isus n-a venit în lume ca să-Şi dea viaţa doar pentru noi. IMG0005d-MMai are şi alte oi, care nu sunt din staulul acesta. Are oi în Damasc, Alep, Homs. Şi Isus nu-i în mormânt, aşteptând să vadă dacă ne strângem suficient de mulţi recruţi ca să-L scoatem afară de-acolo. El este Domnul cel viu, triumfător peste moarte, cu toată puterea în cer şi pe pământ, mai mult decât capabil să-Şi aducă oile din toate popoarele lumii acesteia. Chiar şi în Siria, chiar şi în moarte, Dumnezeu e la lucru în mijlocul rugăciunilor noastre şi a disponibilităţii noastre de a ne alinia planurilor şi scopurilor Sale în unele dintre locurile cu cele mai semnificative provocări din lumea musulmană. Vă asigur că slava lui Dumnezeu străluceşte mai orbitor pe-acolo. Frumuseţea perfecţiunii Sale infinite descoperită în mijlocul pustietăţii şi a morţii, o frumuseţe care te face să strigi cu totul altfel ”Hristos a înviat!”

Dacă doriţi să vă alăturaţi rugăciunilor noastre pentru Siria în 10 mai, în Cluj-Napoca, vă rugăm să ne contactaţi. Dacă vreţi să porniţi un grup de rugăciune altundeva prin ţară şi aveţi nevoie de o structură şi de un conţinut pentru întâlnirile voastre, ne-am bucura mult dacă ne-aţi face onoarea să ne lăsaţi să călătorim împreună cu voi. Dacă ne chemaţi, suntem gata să vă punem la dispoziţie toate informaţiile de care aveţi nevoie. Aşteptăm un semn de la voi!

Dacă nu înţelegeţi prea bine ce-i cu toată povestea asta cu inima lui Dumnezeu care bate pentru toate popoarele – inclusiv pentru cele musulmane – vă recomandăm călduros cursul Kairos. Iată mărturia uneia dintre persoanele care fac parte din echipa Frontiers România care a urmat cursul Kairos găzduit de noi în zilele trecute:
„Timp de şase zile am fost privilegiată. Mi-a fost permis să mă apropii mai mult şi să văd ceva în plus din cine e Dumnezeu, din inima Lui misionară, din scopul bine gândit şi pe termen lung pe care L-a avut cu fiecare decizie şi intervenţie în istorie. L-am văzut implicat şi determinat. Am urmărit povestea popoarelor din Biblie şi le-am văzut conduse de Acelaşi Dumnezeu, cu aceeaşi preocupare pentru Gloria Sa şi pentru copiii Lui de departe, de care-I e dor. Acum văd altfel poporul Israel, văd altfel Biserica şi mă văd altfel pe mine. Am fost creată ca să-I aduc Lui Slavă şi Slava o să o primească atunci când oameni din toate popoarele I se vor închina.”

Aceasta se va întâmpla negreşit. Fie ca Domnul Învierii să ne învrednicească pe fiecare dintre noi să fim o parte din asta – fie că ne rugăm, trimitem, dăm sau mergem – spre slava Sa.