Oportunităţi în lumea musulmană: focus pe tinerii cu vârsta sub 35 ani

Home  /  Circulară  /  Current Page

jeepweb După o călătorie plină de hopuri într-un jeep, pe trasee șerpuitoare și prin dunele de nisip, ajungem în oraşul stabilit; un oraş de frontieră în regiunea Sahel a Africii (zona păşunilor subsahariene care învie în timpul sezonului pluvial).

Cu limba lipindu-mi-se de cerul gurii și sudoarea prelingându-mi-se pe ceafă, sorbim dintr-o înghiţitură nişte apă, urmând să vizităm o anumită doamnă despre care am auzit multe. Înfăşurându-mi ‘lafaya’ în jurul corpului (bucată colorată de material care mă acoperă din cap până în picioare), am mers înspre coliba ei construită din lut. O femeie parţial nevăzătoare, aplecată de spate, cu lafaya sa fluturând pe pământ, vine să ne întâmpine cu o îmbrăţişare caldă şi ne îmbie cu pepene verde răcoritor. Ea este singurul credincios despre care se ştie din tribul ei. Singurul din 500.000! Stând cu picioarele încrucişate pe un covoraş, la umbră, îmi amintesc ce puțin probabil era ca eu să ajung în acest loc, dar cât de mult mă bucur că Dumnezeu m-a condus aici! Planurile Lui sunt mult mai mari decât ale mele.

Isus ştia încă de la început că raportul dintre cererea şi oferta de lucrători este unul inegal (Matei 9:37). Dar Dumnezeu nu întârzie. El Îşi împlineşte la timp planurile de a aduce toate naţiunile la cunoaşterea Sa; şi m-am convins de faptul că şi eu pot juca un mic rol în acele planuri. Soţul meu şi cu mine am absolvit recent universitatea şi în timp ce ne pregătim să mergem noi înşine pe câmp, suntem dornici să îi încurajăm şi pe alţii să vină cu noi şi să împărtăşim viziunea unei biserici locale care să ia naştere în acest trib. La un eveniment recent, aici în Marea Britanie, am văzut peste o sută de studenţi participând la un seminar despre modalităţi de a atinge musulmanii cu Evanghelia lui Hristos – ce încurajare! Dumnezeu îşi va duce lucrătorii pe câmp. Cultura britanică pregăteşte tinerii pentru cariere ‘sigure’ şi ‘de succes’. ‘Cariera’ mea nu va fi sigură, dar va fi în cele din urmă de succes. Dumnezeu provoacă tineri să gândească în afara condiţionării lor culturale şi să vadă scopurile Sale globale. După cum Francis Xavier zicea, „Spuneţi-le studenţilor să renunţe la ambiţiile lor mărunte şi să vină către Est pentru a predica Evanghelia lui Hristos”.

papuciAceastă doamnă în vârstă, aflată în imposibilitatea de a citi Cunvântul, datorită vederii sale slabe, îmi cântă Psalmul 23 în limba sa nativă, cu o voce răguşită. Sunt recunoscătoare pentru că am văzut această frântură din cum va arăta viitoarea biserică. Dacă până şi tinerii cresc obosiţi şi epuizaţi, această femeie este una care nădăjduieşte în Domnul şi El îi reînnoieşte puterea (Isaia 40:30-31). Cu smerenie și nerăbdare, aștept să văd modul în care va lucra Dumnezeu, trimiţând generaţii noi de urmaşi în lumea musulmană. Te vei număra şi tu printre ei?

(Articol scris de Emma, care va pleca să locuiască şi să lucreze în Africa.)