Rugăciune Palestina

Home  /  Event  /  Current Page

AFIS PALESTINA          “Am încercat să fac în aşa fel încât copiii mei să nu mai tresară, să nu mai tremure, să nu se mai trezească la fiecare sunet al unui atac, în timpul orelor de somn, şi le-am băgat vată în urechi. Nu a funcţionat. Mă întreb ce pagube au suferit inimile acestor copii”, scria Mohammed Ali, un cetăţean din oraşul Gaza, în cronica sa de pe site-ul televiziunii Al Jazeera.

          În Fâşia Gaza copiii reprezintă mai mult de jumătate din populaţia de 1,5 milioane de locuitori, sunt traumatizaţi şi trăiesc cu teama că următoarea explozie le va zgudui casa.

          Vino miercuri, 26 noiembrie 2014, în beciul de pe Fabricii de zahăr, nr. 43, la ora 18:30, ca să urmărim împreună documentarul  ”Moarte în Gaza”, portret al unei lumi în care pentru  a face față pierderii vieților omenești copiii sunt învățați că moartea este cea mai mare glorie. Spirala violenței conflictului israelo-palestinian este văzută prin ochii copiilor.

         Vrem să ne lăsăm învăluiți într-o poveste tulburătoare, care ne deschide ochii asupra vieții unor copii palestinieni blocați într-un cerc de ură care începe în sala de clasă și se termină în martiraj.  Ne deschidem inimile în fața Creatorului și îi aducem la picioarele Lui pe toți cei care nu Îi cunosc dragostea, iertarea, pacea și Harul Său măreț.