Afar

Afarii spun despre ei înșiși că sunt descendenții personajului biblic Noe și trăiesc în țările din estul Africii: Djibouti, Somalia, Etiopia și Eritreea. Ei au fost influențați în foarte mare măsură de religia islamică însă adaugă la ea superstiții pre-islamice care includ sărbători pentru morți, ofrande aduse mării și câștigarea prestigiului prin uciderea dușmanilor.

Afarii vorbesc afar și folosesc araba ca limbă comercială. Cei peste 210.000 de afari se împart în două grupuri: Asaemara, care trăiesc pe coastă și sunt, în principal, pescari și lucrători în mine de sare; și Adaemara, care sunt păstori nomazi care trăiesc în munți și în deșertul Danakil. Aceasta este una dintre regiunile cele mai neprimitoare din lume și este plină de saline și vulcani activi. Este considerat cel mai necruțător loc de pe pământ, cu temperaturi zilnice care depășesc 50 de grade Celsius. Oamenii trebuie să meargă pe jos vreme de 12 ore ca să găsească apă curată și taberele lor sunt înconjurate de garduri ghimpate menite să-i protejeze de fiarele sălbatice și de triburile inamice.

 

Motive de rugăciune

  • Rugați-vă cu autoritate peste căpeteniile și domniile spirituale care îi înlănțuiesc pe afari.
  • Rugați-vă specific pentru lucrători calificați în epurarea și tratarea apei și în agricultură sau creșterea animalelor care să ajute la salvarea șeptelului pe timp de secetă.