Arabii algerieni din Tunisia

În zilele noastre, cea mai mare parte a Africii de Nord este ocupată în principal de musulmani arabi. Însă nu a fost dintotdeauna aşa. Teritoriul a fost locuit de berberi, un grup non-arab care a fost la un moment dat creştin. arabi alg TArabii algerieni, în număr de 257.000, cunoscuţi şi sub numele de berberi arabizaţi, fac parte din acest grup care până în secolul al XII-lea, a fost arabizat complet.

Economia lor stă într-un echilibru fin între agricultură şi creşterea vitelor. Fiecare trib depinde în mare masură de creşterea animalelor domestice, cu ajutorul cărora transportă încărcături grele, lapte şi produse lactate, carne şi lână. De asemnea, nu există vreun trib care să nu se bazeze pe agricultura de subzistenţă.

Arabii algerieni sunt 98% musulmani. Deşi la începutul invaziei arabe, au rezistat islamului, după două secole, odată cu schimbarea limbii berbere cu cea arabă, Coranul a devenit centrul credinţei şi ordinii lor înlocuind astfel vechea tradiţie tribală.

Există câteva resurse creştine disponibile, însă cele mai multe triburi nu au în mijlocul lor vreun creştin de la care să poată auzi Evanghelia. Pentru că berberii arabizaţi trăiesc şi în alte ţări, ca Algeria, Belgia, Burkina Faso, Canada, Franţa, Italia, Olanda, Spania sau SUA, multe agenţii s-au concentrat asupra lor, căutându-i şi încercând să-i câştige aici, dar deocamdată, fără prea mare succes.

 

Motive de rugăciune

  • Rugaţi-vă pentru noi echipe, care să fie gata să meargă, să se roage, să dea, pentru ca Vestea bună să ajungă la arabii algerieni.
  • Rugaţi-vă pentru numărul mic de ucenici ai lui Isus care trăiesc în mijlocul lor.
  • Rugaţi-vă ca Dumnezeu să dea agenţiilor Împărăției Sale strategii noi pentru a-i aduce pe arabii algerieni la Isus.
  • Rugaţi-vă ca Domnul să se descopere acestor oameni prin vise şi viziuni.