Arabii sudanezi din Eritreea

Cu o populație de 104.000, la fel ca și cei din Sudan, arabii sudanezi din Eritreea sunt descendenții triburilor de beduini din Arabia Saudită. Ei vorbesc arabă sudaneză. O parte dintre ei continuă să aibă un mod de viață nomad așa cum aveau și înaintașii lor, însă mulți trăiesc în mediul rural întreținându-se prin cultivarea pământului și creșterea animalelor. În multe sate, casele sunt construite aproape una de cealaltă fiind clădite din cărămizi de pământ și având podele de pământ.

La fel ca și majoritatea arabilor, arabii sudanezi din Eritreea sunt musulmani devotați și islamul este central pentru cultura lor. Sunt credincioși celor cinci stâlpi ai islamului și multe dintre regulile care guvernează societatea lor vin din Coran. Bărbații au obiceiul să se întâlnească în moscheele locale pentru rugăciune de cinci ori pe zi și, din cauză că bărbații și femeile nu au voie să se roage împreună, femeile se adună, în general, în casele lor.

 

Motive de rugăciune

  • Rugați-vă ca arabii sudanezi să-L descopere pe Isus ca singura singura Cale adevărată către viață, libertate și iertare.
  • Rugați-vă ca Dumnezeu să deschidă uși și să creeze oportunități pentru ca lucrătorii Săi să împărtășească mesajul lui Isus arabilor sudanezi din Eritreea.