Berber

Alungați de către arabi din regiunile mai prospere ale Libiei, berberii se găsesc acum în număr mare în Maroc și Algeria. Cei care au rămas în Libia și care sunt în număr de aproximativ 270.000 trăiesc pe platourile și dealurile din regiunea Jebel Nafusa și în Oaza lui Fezzan în sud-estul Libiei. Berberii vorbesc limba arabă.

Majoritatea berberilor libieni sunt musulmani suniți care aparțin unei secte islamice puțin numeroase numită Ibadaya. Berberii cresc oi și capre și, în regiunile estice în care umiditatea este mai mare, lucrează pe plantații întinse de măslini și smochini. După ploile de toamnă, ei cultivă și grâu și orz în câmpiile învecinate. Pentru ca să gestioneze cât mai bine apa și pământul care le stau la dispoziție, berberii au construit sute de diguri din pământ și din piatră.

Satele berbere din Libia sunt mici și greu accesibile. Locuitorii acestora trăiesc în case subterane care arată ca niște grote, cioplite pe orizontală și verticală în calcar și marnă, un amestec de lut, nisip și calcar.

 

Motive de rugăciune

  • Rugați-vă ca Dumnezeu să deschidă inimile conducătorilor aflați în fruntea Libiei față de Evanghelie.
  • Rugați-vă ca Dumnezeu să asigure echipamentul și uneltele necesare pentru a atinge acest grup etnic atât din punct de vedere geografic, cât și spiritual.
  • Rugați-vă ca Dumnezeu să înmoaie inimile oamenilor față de Evanghelie și să ridice biserici locale între berberi.