Dar Hamid

Dar Hamid este o confederaţie de aproximativ nouăsprezece triburi şi câteva sub-grupuri etnice care împărtășesc o cultură comună, fiind conduși de către un singur lider. Acest grup de nomazi din nordul Sudanului, are o populație de aproximativ 695,000. Limba lor este araba sudaneză, araba fiind limba comercială.

În mod tradițional, cei din Dar Hamid sunt musulmani suniți. Cu toate acestea, în general, cei mai mulți nu sunt religioși şi cunosc foarte puține lucruri despre islam. Foarte puţini ştiu să scrie şi să citească, iar cuvântul scris este considerat a fi o sursa a puterilor magice.

Oamenii din Dar Hamid cresc diverse animale pe care le dau în schimbul hranei de bază. Bărbații au grija de turme, iar femeile de locuințe şi mici grădini. Ca nomazi, au sisteme foarte complexe de migrație. Pentru că în deşert este foarte periculos, unii bărbați poartă la ei săbii, şi toți poarta la ei pumnale si arme automate sau puşti pentru a se proteja de bandiți.

 

Motive de rugăciune

  • Rugaţi-vă ca liderii si conducătorii să fie salvați şi să împărtășească cu îndrăzneală Evanghelia semenilor lor.
  • Rugați-vă pentru ca specialişti în educație, sprijin umanitar, ajutor medical, instruirea comunității, purificarea şi tratarea apei să ajungă la acest grup etnic.