Guhayna

guhayna_197Cele 1.3 milioane de oameni care aparțin grupului etnic Guhayna sunt nomazi şi reprezintă unul dintre cele trei grupuri principale de arabi care locuiesc în zona Nilului Alb/Sudan. Nu se cunosc multe despre acest grup etnic, în afară de faptul că sunt arabi sudanezi, care se trag din beduinii care au cutreierat deşerturile Arabiei Saudite cu secole în urmă.

Grupul etnic Guhayna adoptă religia Islamului şi aspecte ale vieții pur arabe. Ei respectă codurile de onoare rigide, loialitatea şi ospitalitatea, rolul puternic al bărbatului în societate, importanţa copiilor, subordonarea femeilor (deși sunt mai independente şi se îmbracă mai liber decât multe dintre femeile musulmane din întreaga lume), si Cei Cinci Stâlpi ai Islamului.

Majoritatea lucrătorilor creștini s-au concentrat să ajungă  la sudanezii de sud, şi au neglijat majoritatea musulmană a ţării. Printre acești musulmani, convertirea la creștinism nu este acceptată şi aduce consecințe severe.

Motive de rugăciune

  • Rugați-vă ca teama de persecuție din partea rudelor Islamice să nu ii împiedice pe cei din grupul etnic Guhayna să ia în considerare Evanghelia.
  • Rugați-vă pentru ca experţi  în administrație, logistică, educație, finanțe, ajutor medical, şi instruirea comunității să ajungă în Sudan.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.