Kuka

Lisi este un termen generic utilizat pentru a descrie cele trei grupuri etnice care trăiesc în aceeaşi regiune din Ciad: Kuka, Bilala, şi Medogo. Ele împărtăşesc aceeaşi limbă şi religie, au obiceiuri similare, şi se căsătoresc unii cu ceilalți.

Dintre cele trei grupuri, Bilala este cel mai mare şi cel mai dominant din punct de vedere politic, cucerindu-i pe Kuka în 1600. Totuşi, populaţia Kuka din regiune se ridică la aproximativ 148.000. Cei mai mulţi dintre ei lucrează ca agricultori sau păstori, dar un număr mic se ocupă, la scară redusă, de vânătoare şi pescuit.

Virtual 100% musulmani, populaţia Kuka a fost puternic influenţată de negustorii arabi musulmani din vecinătate cu care fac comerţ în mod regulat. Pe lângă limba lor maternă (Katu-varianta vestică), mulţi vorbesc araba ca limbă comercială.

Legile şi tradiţiile musulmane sunt urmate cu toată convingerea, deşi unele practici pre-islamice sunt încă respectate. Poligamia este frecvent întâlnită, dar în conformitate cu legea islamică, nici un bărbat nu poate avea mai mult de patru neveste.

 

Motive de rugăciune

  • Rugaţi-vă ca Dumnezeu să ridice echipe de rugăciune pentru Ciad, în special pentru Kuka.
  • Rugaţi-vă ca Biblia şi alte resurse creştine să fie în curând disponibile pentru Kuka.
  • Rugaţi-vă ca Dumnezeu să dea credincioșilor din Ciad îndrăzneala de a-L face pe Hristos cunoscut vecinilor lor.