Nubia

Cu 5.000 ani in urmă, Nubia antică (cunoscută de asemenea sub numele de “regatul Cuș”) a fost o națiune bogată şi puternică, un centru al culturii precum şi o forță militară majoră în Africa. Era bogată în resurse naturale, inclusiv aur, fildeș, cupru, tămâie şi abanos, iar locuitorii ei produceau şi comercializau o varietate de bunuri materiale.

Grupul etnic Nubia a fost odată un popor creștin. După secole de dominație arabă, creștinismul său a cedat îintr-un final islamului în secolul al XVI-lea când a fost închisă ultima biserică creștină. Deoarece musulmanilor le este interzis să se înrobească unii pe alții, convertirea la islam i-a eliberat pe nubieni din sclavie.

Astăzi, nubienii au o populație de aproximativ 937.000. Limba lor maternă este kenuzi-dongola, iar cea comercială este araba. Nubienii zilelor noastre practică islamul amestecat cu animismul care este predominant în această regiune. Mulți cred, la fel ca şi strămoșii lor, că Nilul are o putere spirituală extraordinară. De asemenea, nubienii caută adesea ajutorul shuyukh-ului local (căpetenie sau şeic) pentru sfaturi legate de problemele conjugale, de sănătate și de fertilitate care apar zi cu zi.

 

Motive de rugăciune

  • Rugați-vă ca Dumnezeu să trimită semne, minuni, vise şi viziuni celor din Nubia, astfel încât să își revendice moștenirea creștină.

  • Rugați-vă pentru poeții, muzicienii, scriitorii şi alți lideri culturali ai Nubiei, să fie mântuiți şi să își conducă poporul spre Hristos.

  • Rugați-vă pentru plantarea unor biserici locale puternice.