Avar

Avar este un termen colectiv folosit pentru a descrie 15 grupuri etnice distincte care trăiesc în principal în regiunea muntoasă a Republicii ruse Dagestan. Parte a regiunii Caucaz, Avar este situat în ținutul muntos care desparte Europa de Asia. Avar este cel mai mare grup nativ de popoare din zonă, cu o populație de peste 604.000.

Republica Dagestan este situată în capătul sud-vestic al Rusiei și a avut de suferit în ultimul deceniu din cauza violenței cauzate de islamul militant, tensiunile etnice și terorism.

Islamul sunni a ajuns în Dagestan cu secole în urmă. În zilele noastre, regiunea este într-o proporție covârșitoare musulmană și este împânzită de madrase – școli islamice.

Majoritatea celor din Avar care trăiesc în Dagestan sunt crescători de animale, vite sau oi în funcție de regiunea specifică în care locuiesc. În urma acestor activități, ei vând produse de natură animală pentru alte alimente și bunuri.

Deși rusa este limba primară a regiunii, majoritatea celor din Avar vorbesc rusa ca a doua limbă. Ei au o limbă proprie compusă din câteva dialecte distincte.

 

Motive de rugăciune

  • Rugați-vă ca Domnul să dărâme zidurile tradiției care îi împiedică pe cei din Avar să primească adevărul Evangheliei.
  • Rugați-vă ca credincioși ruși plini de dragoste să-și asume responsabilitatea de a-L împărtăși pe Hristos celor din Avar.
  • Rugați-vă ca Isus să Se descopere pe Sine Însuși oamenilor prin vise și viziuni.