Musi

Cu o populație de aproximativ 600.000, Musi este situat pe insula indoneziană Sumatra fiind împrăștiat pe tot cuprinsul provinciei Sumatra de Sud. A cincea insulă din lume ca mărime, Sumatra este binecuvântată cu resurse naturale abundente și deține un imens potențial economic.

Oamenii din grupul etnic Musi vorbesc Sekayu Malay și folosesc indoneziana ca limbă comercială. Majoritatea lor își construiesc casele în așa fel încât să aibă acces rapid la râul Musi. Pentru că acesta provoacă inundații frecvente, locuințele Musi rămân relativ izolate de Palembang, capitala provinciei. Această izolare a contribuit la dezvoltarea unor dialecte locale cu accente, pronunții și chiar vocabular unice.

Musi este 100% musulman și practică islamul cu o dedicare arzătoare. Membrii acestui grup etnic sunt oameni religioși devotați care se roagă de cinci ori pe zi îngenunchiind cu fața înspre Mecca, cetatea sfântă a islamului. Cu toate acestea, ei păstrează și anumite credințe oculte și animiste comune multor grupuri etnice malaeziene. Ei vizitează adesea un dukun în vremuri de nevoi fizice sau emoționale, pentru ghicit sau contactarea duhurilor celor dragi ai lor care au murit.

 

Motive de rugăciune

  • Rugați-vă ca Dumnezeu să Se descopere pe Sine Însuși celor din Musi prin vise și viziuni.
  • Rugați-vă ca Dumnezeu să dea mai multor credincioși indonezieni îndrăzneala de a-L împărtăși pe Hristos membrilor acestui grup etnic.
  • Cereți-I lui Dumnezeu să deschidă uși și să creeze oportunități pentru ca Musi să vadă și să audă Evanghelia lui Hristos.