Kho

Grupul etnic Kho, cu o populație de aproximativ 314.000, locuiește în partea de nord-vest a Pakistanului. Cei mai mulți memberi ai săi trăiesc în văi superioare, acolo unde agricultura este foarte dificil de practicat din cauza terenului muntos, arid și accidentat.

Limba maternă a celor din Kho este khowar. Ea este vorbită în case și sate și prin ea, copiii își primesc educația informală cu privire la obiceiurile, tradițiile, valorile și credințele societății Kho. Tradiția orală a acestei limbi este plină de poezii și cântece îndrăgite, transmise din generație în generație.

Încă din clasele primare, cea mai mare parte a educației este făcută în Khowar. Însă până să ajungă în școala generală, copiii sunt învățați urdu, principala limbă comercială. Araba, limba Coranului este de asemenea predată în școli, iar ei i se adaugă engleza în liceu și în învățământul superior.

Cei din Kho sunt 100% musulmani și sunt foarte închiși față de străini și față de Evanghelie. Din cauză că trăiesc atât de departe de orice oraș important, este foarte dificil de ajuns la ei și va fi nevoie de un efort semnificativ și de o perseverență considerabilă pentru ca aceasta să se întâmple.

 

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă Domnului ca să înmoaie inimile celor care se împotrivesc mesajului Evangheliei.
  • Să ne rugăm ca Domnul să ridice lucrători dispuși să slujească pe termen lung în mijlocul acestor triburi din nordul Pakistanului.
  • Rugați-vă ca Isus să li Se arate acestor oameni în vise și viziuni.