Seraiki

Un popor blând și iubitor, Seraiki din Pakistan ocupă, în principal, partea de sud-est a regiunii Punjab. Cei aproape 18 milioane de oameni care formează acest grup constiutie unul dintre blocurile etnice cele mai mari din întreg Pakistanul și, din câte știm noi, sunt cel mai mare grup etnic neangajat din întreaga lume. Ei sunt populația etnică majoritară în orașe importante ca Bahawlpur, Dera Ghazi Khan, Miawali, Rahim Yar Khan, Dera Ishmael Khan, Multan și Mazafargardh.

Au existat câțiva lucrători printre Seraiki, însă după 11/09/2011, a avut loc un exod semnificativ al acestora din Pakistan și acum nu mai este nici unul de care să știm printre Seraiki.

Așa cum se întâmplă pe tot întregul Pakistanului, Seraiki nu Îl caută pe Alah când au nevoie de ajutor (din moment ce El este perceput ca fiind foarte distant), ci mai degrabă pe piri. Pirii sunt sfinți sufiți care au câștigat o influență spirituală semnificativă în timpul ascensiunii Islamului în Asia de Sud. În zilele noastre, oamenii le vizitează mormintele și se roagă lor cu speranța că aceștia vor acționa ca mijlocitori în așa fel încât doleanțele oamenilor să fie auzite de Allah.

Seraiki vorbesc seraiki, iar limba comercială pe care o utilizează este urdu.

 

Motive de rugăciune

  • Rugați-vă pentru lucrători care să construiască poduri către cultura adânc înrădăcinată a acestui grup etnic și să îi comunice dragostea lui Hristos.
  • Cereți-I Domnului să îngăduie ca acești oameni să audă și să recunoască Adevărul.
  • Rugați-vă ca o traducere exactă din punct de vedere biblic și adecvată din punct de vedere cultural a Scripturilor să fie realizată cât de curând pentru Seraiki.