Întrebări frecvente

Home  /  Cine suntem  /  Întrebări frecvente

De ce este Frontiers implicată exclusiv în lumea musulmană?

Unde lucrează Frontiers?

Sunt țările musulmane periculoase?

Ce educație sau experiență trebuie să am ca să devin membru Frontiers?

Mă poate folosi Dumnezeu ca să binecuvânteze lumea musulmană?

Unde își are Frontiers bazele?

Caută Frontiers să convertească musulmani la creștinsim?


De ce este Frontiers implicată exclusiv în lumea musulmană?

Credem că toată lumea are nevoie de Isus – nu doar musulmanii. Frontiers a fost înființată în 1982 din cauză că foarte puține agenții și biserici alegeau să trimită echipe la grupurile etnice musulmane. Ni s-a părut potrivit să ne concentrăm toată atenția pe musulmani pentru că ei au fost așa de neglijați – pentru majoritatea oamenilor, musulmanii n-au părut niciodată receptivi la mesajul Bibliei până atunci.

Aproape treizeci de ani mai târziu, sute de mii de pe tot întinsul lumii musulmane Îl numesc pe Isus Domnul lor – după multe estimări, există acum mai mulți musulmani care își pun încrederea în puterea răscumpărătoare a lui Isus decât au existat în cele 13 secole ale islamului – la un loc. Credem că unul dintre motive care stau în spatele numărului mare de nașteri din nou ar putea fi faptul că creștini din toată lumea, din multe agenții, împărtășesc acum cuvintele lui Isus în țări musulmane, în ciuda restricțiilor guvernamentale. Frontiers caută să împlinească această chemare cu dragoste de oameni și respect pentru cultura lor. Încă sunt sute de milioane de musulmani care nu au pe nimeni care să le spună ce a săvârșit Isus pentru ei, așa că este mult de lucru.


Unde lucrează Frontiers?

În jur de 200 de echipe Frontiers sunt răspândite în aproximativ 45 de țări musulmane, precum și în țări în care sunt segmente mari de populație care formează minorități musulmane și o mărturie redusă. Frontiers nu-și trimite echipele în Europa occidentală și America de Nord pentru că bisericile din aceste regiuni au libertatea să-L împărtășească pe Isus cu musulmanii care se află în mijlocul lor. În prezent, căutăm echipe noi care să meargă și să slujească în locuri în care dragostea lui Isus nu a ajuns încă. Uită-te la grupurile etnice neangajate pentru mai multe informații!


Sunt țările musulmane periculoase?

În unele țări musulmane, există indivizi și grupuri care sunt ostile celor din exterior. Însă dacă vrei să afli ceva despre cea mai mare sursă de teamă pentru Frontiers, poți să citești despre cel mai renumit lucrător care a slujit vreodată într-un oraș irakian și despre situațiile de viață și de moarte care au dus la decizia sa – Iona!


Ce educație sau experiență trebuie să am ca să devin membru Frontiers?

Frontiers nu pretinde o educație anume. Dacă o biserică a pregătit una dintre familiile sau dintre persoanele necăsătorite care fac parte din ea ca să mânuiască cu acuratețe Cuvântul lui Dumnezeu și îi trimite, Frontiers va lucra ca să-i ajute să strângă sau să se alăture unei echipe ca să ajungă să lucreze în mijlocul musulmanilor. Frontiers crede că indivizi tineri sau bătrâni fără experiență anterioară peste hotare pot pun bazele unor comunități de oameni care Îl urmează pe Isus în lumea musulmană – atâta timp cât sunt dornici să fie învățați. Acestea fiind spuse, guvernele din majoritatea țărilor musulmane cer ca expatriații să muncească sau să studieze în perioada în care trăiesc în interiorul granițelor sale, așa că este înțelept fie să ai competențe care sunt utile oriunde în lume, fie să fii implicat(ă) activ la o universitate cât timp ești acolo. Contactează-ne ca să afli unde în lumea musulmană ar putea Dumnezeu să folosească abilitățile și competențele tale!


Mă poate folosi Dumnezeu ca să binecuvânteze lumea musulmană?

Sunt multe modalități în care te poate folosi Dumnezeu pentru ca să binecuvânteze lumea musulmană.

  • Poți trăi în lumea musulmană. Dacă ai o relație cu Dumnezeul viu și ai disponibilitatea să renunți la confortul bisericii tale, la cultura ta și la accesul direct la familia ta extinsă, atunci Dumnezeu ar putea avea un loc pregătit pentru tine din care să binecuvântezi lumea musulmană cu cunoașterea lui Isus. Nu trebuie să fii expert(ă) în islam, limba arabă sau strângere de suport pentru că am văzut cum Dumnezeu răspunde cu abundență nevoilor slujitorilor Săi – aici și la marginile pământului.
  • Poți să te asociezi financiar cu un lucrător Frontiers.
  • Poți să asiguri rugăciune decisivă și suport logistic.
  • Poți să te alături celor implicați în structura Frontiers care lucrează de acasă ca să trimită lucrători pe teren.


Unde își are Frontiers bazele?

Frontiers este o mișcare internațională cu structuri care trimit lucrători în peste 20 de țări diferite pe tot întinsul pământului. În România, Frontiers are reprezentanți în București, Cluj-Napoca și Craiova și caută activ reprezentanți în toată țara.


Caută Frontiers să convertească musulmani la creștinsim?

Dorința noastră este ca musulmanii să intre într-o relație răscumpărătoare cu Dumnezeul care i-a creat așa că trimitem mesageri care să le spună despre pacea pe care o oferă El prin faptul că L-a dat pe Fiul Său. Vrem să le facem cunoștință cu o Persoană (Isus) care are puterea să le schimbe inimile. Credem că nu avem puterea să convertim, întocmai cum afirmă și Coranul (S. 2:256), ci mai degrabă că aceasta se întâmplă prin încredințarea Duhului lui Dumnezeu care aduce oamenii la pocăință în numele lui Isus.