Instruire pentru a fi roditori

Home  /  Învață  /  Instruire pentru a fi roditori

Suntem centrați pe un proces de învățare care ține o viață întreagă pentru o slujire de o viață întreagă.

Fiecare dintre noi este unic și Dumnezeu ne pregătește pentru slujire în modalități unice pentru scopuri unice. Abordarea noastră flexibilă și personalizată în ceea ce privește echiparea recunoaște această realitate prin faptul că nu este prescriptivă. Este centrată pe indetificarea continuă a golurilor care există în abilitățile și experiența ta și caută mijloace adecvate pentru a le umple.

De la începutul călătoriei tale până când te întorci de pe câmp, suntem dedicați să te asistăm în creșterea și dezvoltarea ta, bazându-ne pe o gamă largă de resurse și experiența noastră (de aproape 30 de ani) în continuă creștere.

 

Practici eficiente

Experiența pe care o avem ne-a arătat că slujirea eficientă printre musulmani se concentrează în jurul a cinci practici eficiente cheie: ‘cei 5 “C”’.

Pe parcursul pregătirilor și slujirii tale pe câmp, ținta noastră este să te ajutăm să te dezvolți neîncetat în utilizarea acestor practici.

Caracter

Se referă la creșterea în dragoste, bucurie, pace, răbdare, amabilitate, bunătate, credincioșie, blândețe și auto-control – reflectându-L pe Isus în stilul tău de viață, în comunicare și în capacitatea de a persevera.

 

Comuniune

Se referă la capacitatea de a păstra intimitatea cu Dumnezeu fără toate lucrurile spirituale pe care le primim și pe care le considerăm de la sine înțelese atunci când suntem acasă. Lucrurile esențiale includ închinare personală, rugăciune eficientă și capacitatea să te hrănești cu hrană spirituală din Biblie.

 

Comunitate

Se referă la susținerea unor relații sănătoase în toate aspectele vieții tale de peste hotare. Privește chestiuni care țin de căsătorie, de viața de necăsătorit, de restaurare a păcii și de dinamica echipei.

 

Conținut

Se referă la a avea abilitățile și cunoștințele necesare atât pentru domeniul în care îți planifici să lucrezi, cât și pentru comunicarea Bibliei în modalități relevante din punct de vedere cultural. Aceasta va necesita o înțelegere a credințelor celor cu care vei trăi și vei lucra.

 

Competență

Se referă la învățarea limbii, adaptarea la o nouă cultură și la a deveni eficient(ă) în lucrarea ta cu musulmanii pentru a vedea cum se strâng comunități de urmași ai lui Isus. Experiența este un profesor excelent așa că dacă faci aceasta acasă și/sau în ieșiri pe termen scurt, este o bună modalitate de a începe.

 

Echipare înainte de plecarea pe câmp

 

Resurse online

La începutul călătoriei tale înspre câmp vei putea să te înregistrezi pe website-ul nostru de pregătire pentru câmp unde poți să:

 • Te evaluezi în ceea ce privește cei 5 “C” (practici eficiente) pentru a te ajuta să identifici nevoile de perfecționare.
 • Accesezi instrumente prețioase pentru a pune la cale un plan de dezvoltare personală și o gamă uriașă de resurse care să te ajute să-l implementezi.

 

Mentorare

Te încurajăm să-ți găsești un mentor care să te ajute să-ți desfășori planul și care să-ți monitorizeze progresul. Împreună puteți să descoperiți nevoi pentru:

 • Cursuri de intruire specifice.
 • Lectură recomandată.
 • Discipline spirituale.
 • Experiență în slujire în biserica ta locală sau printr-un stagiu pe teren.

 

Orientare

După ce aplici să te alături nouă, vei fi invitat(ă) să iei parte la un curs la care vei învăța mai multe despre viziunea și valorile noastre și vei adresa subiecte care țin de teren cu practicieni experimentați.

 

Echipare pe câmp

Suntem dedicați, în parteneriat cu biserica locală care te trimite, asumării din partea ta a responsabilității pe care o ai, echipării tale, instruirii, îngrijirii pastorale pe tot parcursul timpului pe care îl petreci pe câmp.

Aceasta se asigură prin:

 • Relații cu adunarea care te trimite.
 • Faptul că fiecare echipă are un supraveghetor experimentat.
 • Discuții cu ceilalți din mișcarea noastră prin forumuri email securizate.
 • Resurse care pot fi descărcate de pe site-ul nostru intranet securizat.
 • Cursuri de instruire pe câmp.
 • Conferințe regionale pentru învățare, împrospătare și conectare.
 • Personal specializat disponibil să consilieze echipe sau indivizi după nevoie.
 • Analiză post-acțiune și suport pentru reintrare.