Atâta cât va fi nevoie…

Home  /  Învață  /  Povești de departe  /  Atâta cât va fi nevoie…

Aici, acasă, trăim într-o societate instant, o societate care apreciază doar rezultatele rapide. De la mese făcute la microunde la facturi plătite pe internet, ne obișnuim din ce în ce mai mult să punem mâna pe lucrurile pe care ni le dorim, atunci când ni le dorim.

Când vorbim despre ducerea Evangheliei la musulmani, trebuie să fim pregătiți ca lucrurile să dureze ceva mai mult decât am anticipat inițial. Pentru ‘Maria’ și familia ei, acel ‘ceva mai mult’ a însemnat o perioadă copleșitoare de nici mai mult nici mai puțin de 22 de ani. Însă așa cum veți vedea, așteptarea a meritat cu prisosință!

Povestea Mariei

Maria, soțul ei și copiii lor au trăit în Asia de sud-est în ultimii 22 de ani și au slujit în același oraș pe această întreagă perioadă. În primii 18 ani, părea că roadă era foarte săracă. Existau momente ocazionale de lumină, însă întotdeauna erau de scurtă durată. Părea că toată lumea trage și trudește din greu însă fără să vadă nu știu ce progres.

Totul s-a schimbat atunci când familia a hotărât să se mute într-o casă nouă, într-un cartier diferit din oraș. Li s-a alăturat Fatima, o credincioasă născută musulmană cu o mărturie extraordinară despre mâna lui Dumnezeu peste viața ei. Mariei îi plăcea tare mult să o aibă pe Fatima în preajmă și cele două femei se rugau împreună regulat. Pe măsură ce credința Fatimei a început să crească, a crescut și dorința sa de a împărtăși Vestea bună cu prietenii ei, cu familia și cu toți cei cu care intra regulat în contact.

În cele din urmă, a venit vremea ca familia Mariei să plece în vacanță pentru câteva săptămâni. Atunci când s-au întors acasă, au descoperit că zece dintre prietenii și rudele Fatimei l-au găsit pe Hristos prin mărturia ei. Unul câte unul i-au cerut să citească Biblia împreună cu ea și au ajuns să-și dea seama că pot și ei să-L urmeze pe Isus.

Cu trecerea timpului, tot mai mulți musulmani au venit la Domnul și din ce în ce mai multe grupuri s-au format în zonă pe măsură ce noi credincioși și-au împărtășit credința cu familia și prietenii. Acum progresul făcut în mijlocul acestor noi credincioși a ajuns să fie așa de mare încât familia Mariei caută oportunități pentru a începe o lucrare nouă în mijlocul musulmanilor din altă parte.

Câtă răbdare și tenacitate: să meargă mai departe așa de multă vreme ani lungi, grei, dureroși și aparent fără rost…Mulțumim lui Dumnezeu pentru această familie, și pentru multe altele ca și ea, care sunt determinate să rămână cu ochii îndreptați înspre țintă și să înainteze pas cu pas către ea în ciuda tuturor aparențelor. Alăturați-vă nouă în rugăciune pentru ca Dumnezeu să ridice și din România cât mai mulți lucrători care sunt credincioși să rămână și să nu renunțe atâta cât va fi nevoie.