Fazele plantării de biserici // De la teorie la realitate

Home  /  Învață  /  Povești de departe  /  Fazele plantării de biserici // De la teorie la realitate

Împărtășirea Veștii bune

Asif a avut un vis extrem de viu în care Isus îi spunea că este o singură cale de acces direct la Dumnezeu și că ar trebui să o caute și să se țină de ea, fără să mai asculte de toți oamenii care îi spun să o ia pe drumuri diferite.

Isus i-a spus că va găsi calea aceasta în cartea pe care a primit-o și că avea să trimită un bărbat care avea să-i slujească drept ajutor în descoperirea căii. Ajungând la concluzia că Sami e ajutorul promis, Asif i-a pus de atunci încoace, nerăbdător, multe întrebări despre Dumnezeu – ce progres extraordinar! În prezent, Asif parcurge Evanghelia după Marcu și este extrem de dornic ca să devină un urmaș al lui Isus însă încearcă încă să-și dea seama ce înseamnă aceasta și cât de mult o să-l coste. Îi place să le spună prietenilor lui despre noile sale descoperiri și a sugerat că ar fi bine dacă cineva ar porni un soi de organizație care să le spună oamenilor din întreaga lume despre această Veste bună. Bună idee, nu?

 

E vremea să te uzi!

“Duminică ne-am îndreptat către plajă și am botezat doi noi credincioși cu trecut musulman. Prezența Duhului a fost extrem de evidentă și timpul acesta a fost o comoară pe care o vom prețui până în ziua în care vom muri. Luni, unul dintre cei botezați era gata să pășească plin de avânt în ‘viața sa nouă’, ne spunea despre visele și sentimentele extrem de încurajatoare pe care le are, inclusiv despre o viziune în care era acceptat într-o ‘familie nouă’. Marți, celălalt a venit și mi-a spus că nu vrea să cred că este nebun, însă a auzit o ‘voce mică’ înăuntru. A spus că îl încuraja și îi spunea să petreacă dimineața rugându-se pentru familia lui și pentru alții. Ce este cel mai extraordinar este că vocea îi spunea că este vremea să alcătuiască un grup de oameni care să stea împreună, să studieze, să se roage și să se încurajeze unul pe celălalt. Aproape că am sărit în sus și m-am dat peste cap când am auzit despre asta.”

 

Ucenicizarea credincioșilor…

“În după-amiaza aceasta am ținut studiile de ucenicizare cu Kamil și Shafiq și ne-am bucurat împreună de Fapte 15. Shafiq m-a informat că este gata să fie botezat. Toate aceasta au alimenat convingerea lor că trebuie să meargă și să împărtășească vara aceasta Vestea bună vreme de două luni în locuri în care nu este nici o mărturie a Evangheliei. Au de gând să meargă și să-i viziteze pe mulți dintre cei care îi cheamă încă după ceea ce le-a împărtășit Kamil anul trecut. Ei vă cer să vă rugați ca Dumnezeu să-i ajute.”

 

Cu scopul în minte

Când Sandra și soțul ei s-au mutat în Asia de sud-est, nu au anticipat că aveau să aștepte 22 de ani până să ajungă la faza 7 a plantării de biserici! Nu că s-ar fi așteptat să fie ușor; creșteau o familie dincolo de hotare, învățau o limbă nouă și duceau Evanghelia la oameni care nu mai auziseră înainte. Era clar că provocările aveau să fie nenumărate. Însă nu s-au gândit că aveau să lucreze ani de zile fără să vadă pe nimeni venind la credință. Doar chemarea puternică a lui Dumnezeu care îi îndemna să persevereze i-a ajutat să rămână credincioși prin anii lungi și extrem de săraci în roadă.

Într-un final, după 18 de ani, Sandra a reușit să stabilească o relație cu Yasmin care era dornică să se roage cu ea și să studieze Scripturile împreună. Cu timpul, Yasmin a ajuns să-și împărtășească credința cu familia și cu prietenii, mulți dintre ei începând să-L urmeze și ei pe Isus. În cele din urmă, tot mai mulți musulmani au ajuns la credința în Isus și noi grupuri de credincioși au început să se formeze în regiune. Acum, aceste comunități de credincioși se reproduc singure. Sandra și familia ei au fost acolo de la formarea lor timpurie și au putut să investească din belșug în viețile noilor credincioși. Acum pot să se dea un pas în spate și să meargă mai departe ca să lucreze în altă parte cu încrederea că Evanghelia se va răspândi în continuare prin biserica locală.

 

“Din nefericire, pentru mulți dintre noi cuvântul ‘biserică’ poartă cu sine un bagaj așa de mare. Însă atunci când ne întoarcem la conceptul inițial al Noului Testament, suntem stimulați și energizați!” Dan Sinclair