În pădurea de nuci…

Home  /  Învață  /  Povești de departe  /  În pădurea de nuci…

Matei face parte dintr-o echipă care lucrează în Asia Centrală. Gândurile sale de mai jos ne provoacă să facem tot ce ține de noi pentru ca să ne jucăm rolul în ceea ce face Dumnezeu în lumea musulmană.nuci

„Satul nostru este așezat în munți, lângă o pădure naturală mare de nuci. Am reușit să mă alătur câtorva săteni de acolo în timpul recoltei de nuci din acest an. Toată pădurea este însuflețită de sunetul crengilor scuturate violent, urmat de ropotul nucilor în cădere.

Marea majoritate a satului tăbărăște în bivuacuri făcute manual și la tot pasul întâlnești măgari purtând saci imenși cu nuci sau cu provizii pentru lucrători. Privesc cu sufletul la gură cu câtă ușurință se cațără băieții în copaci, legănându-se adesea la 30 de metri de pământ, sărind de pe o creangă pe alta. Au învățat de ce este nevoie ca să acoperi fiecare ramură a copacului, asigurându-se că nicio nucă nu este pierdută; întinși cu mult dincolo de zona lor de comfort. Peste iarnă, familiile se vor aduna în jurul focului decojind nucile pentru a le crește valoarea.

nuci 2

Asta m-a făcut, bineînțeles, să mă gândesc la recolta pe care o căutăm.

Suntem oare dispuși să ne asumăm riscul de a ne cățăra cu mult dincolo de zona noastră de comfort până în locuri din care o căzătură ar fi cu adevărat dureroasă?

Ne dăm noi toată silința ca să fim cei mai buni culegători cu putință, învățând cum să ne cățărăm mai bine, cu o determinare plină de pasiune care ne împinge să ne asigurăm că nicio nucă nu este pierdută?

 

Rugați-vă pentru noi ca, pe măsură ce privim înspre Domnul secerișului, să înțelegem ce vrea El facă în satul nostru.”

„Lucrarea pentru care am fost aleși este ceva mult mai semnificativ decât să fii selecționat ca să-ți reprezinți țara la Olimpiadă. Facem parte dintr-un procent mic, privilegiați pentru că Dumnezeu ne-a deschis ochii ca să vedem Cine este El și să vedem ce face El”Greg Livingstone, fondator Frontiers.