Musulmanii studiază Scriptura împreună

Home  /  Învață  /  Povești de departe  /  Musulmanii studiază Scriptura împreună

old1          “De ce atât de puțini au acceptat invitația lui Noe de a se salva intrând în Arcă? ” Munir se opri pentru a se gândi la întrebarea lui Sami în timp ce oamenii dădeau din mână în mână o narghilea. Discuțiile religioase au nevoie de timp și tăcere. Întrebarea lui Sami atârna greu în mijlocul pufăiturilor cu aburi… agitând încet gândurile și spiritele celor prezenți.

         Modul în care povestea lui Noe este spusă în Tora (Vechiul Testament) le dă mult mai mult de gândit și îi face să își pună mai multe întrebări decât versiunea scurtă prezentată în Coran. Lunga pauză este încheiată de fraza pe care o spune Munir de obicei: “Dacă întrebăm Duhul lui Dumnezeu, El ne va da înțelepciune.” Munir sosise acasă la Sami, pregătit pentru a spune povestea lui Noe, după ce studiase și se rugase împreună cu “Steve”, vecinul său, urmaș al lui Hristos. Se aștepta să existe întrebări, nu neaparat intrebările lui – ci întrebarile care știa că vor ieși la iveală atunci când fiecare dintre bărbații prezenți va relata povestea pe rând, observând detalii care l-a “captat”, un ghimpe în propriile adâncimi ale minții și inimii. “Aș fi avut eu curajul să merg împotriva mulțimii batjocoritoare? ” se întreabă Sami. “Aș fi trecut acest test”? Acestei întrebări nu i s-a mai dat glas: un gând crud îl expunea pe Sami propriei lui firi, în fața unui Dumnezeu Sfânt. “Spune-mi ce Îți descoperă povestea asta despre Dumnezeu?” schimbă Munir subiectul.

      Discuția a început cu suveranitatea lui Dumnezeu, dorința Lui pentru ca noi să avem o viață sfântă, dreptatea Sa, iar apoi a dus înspre planul Său de răscumpărare. “Dumnezeu vrea ca noi să fim salvați. Dar trebuie să alegem noi asta, prin faptul că ascultăm de El, chiar și atunci când nu înțelegem de ce.” Acesta este rezumatul lui Salim despre ceea ce a descoperit el prin povestea lui Noe.” În această săptămână mă voi încredere în planul și mijloacele lui Dumnezeu de salvare, chiar dacă eu nu înțeleg întreaga imagine, și chiar dacă mă simt neînțeles.” Munir se opri din nou, pentru a da mulțumire în tăcere. Duhul Sfânt le-a dezvăluit Adevărul ca de fiecare dată.