Umblând cu încredere în Lumina lumii

Home  /  Învață  /  Povești de departe  /  Umblând cu încredere în Lumina lumii

Odinioară eraţi întuneric; dar acum sunteţi lumină în Domnul. Umblaţi deci ca nişte copii ai luminii. Efeseni 5:8

Apariția vechiului său prieten la ușa sa în dimineața aceea de octombrie a fost o dovadă a faptului că Dumnezeu are planuri mari pentru națiunea din centrul Asiei în care lucrează “Dan”. La vederea oaspetelui său, lucrătorul Frontiers și soția sa, “Dana”, au fost umpluți imediat de credința că semințele sădite cu ani în urmă erau gata să țâșnească într-un seceriș nou și bogat.

“Aashif” este unul dintre primii oameni cu care Dan și Dana s-au împrietenit când s-au stabilit în națiunea musulmană cu un deceniu în urmă. Fără să se lase descumpănit de tensiunea dintre musulmani și occidentali, Aashif era nerăbdător să pună cuplului întrebări despre Isus din cauza rădăcinilor străvechi pe care le avea în creștinismul armean. În ciuda faptului că generații întregi înaintea sa au fost îndepărtate de Adevăr, curiozitatea nestăpânită a tânărului musulman s-a transformat în scurt timp într-o credință în Isus trăită în tăcere într-o republică islamică.

Când noul urmaș al lui Isus a fost gata să se căsătorească, i-a spus viitoarei sale soții despre credința sa, însă nu a spus despre ea și familiei acesteia. Obiecțiile familiei ei au venit prea târziu – declararea credinței în fața lor a venit după ce au căzut deja de acord contractual cu privire la căsătorie. Cu ajutorul învățăturii primite de la Dana, tânăra soție, “Naba”, a devenit în curând și ea un urmaș al lui Hristos.

Însă cursul vieții a năvălit asupra tânărului cuplu. Moartea tatălui lui Naba la trei ani de la căsătorie a înlăturat o bună parte din protecția de care se bucura cuplul. Rudele lor au început să “scape” tot mai des vorbe prin oraș care dezvăluiau că cuplul era mai plin de dragoste față de Isus decât față de Profet.

Persecuția s-a materializat în pierderea locurilor de muncă, anularea contractelor de închiriere a locuinței și, în cele din urmă, vizita poliției. Chiar dacă interogatoriul a mers bine, în parte din cauză că cei doi au îndepărtat toată literatura ‘compromițătoare’ din casa lor cu câteva înainte să fie arestați, sugestia organelor de ordine de a părăsi țara a fost extrem de convingătoare.

Acum, șase ani mai târziu, Aashif era la ușă. I-a spus lui Dan că Naba s-a întors cu el, însă că era în vizită la familia ei în ziua aceea.

“Sunt 12 ore de lumină într-o zi și noi alegem să umblăm în Lumina lumii”, a proclamat Aashif.

Dan nu a înțeles prea bine la ce se referea.

Aashif i-a istorisit povestea călătoriei sale și a soției sale de-a lungul anilor. Au fugit într-o țară creștină învecinată. Acolo au întâlnit credincioși locali, coreeni și alți credincioși care erau, la rândul lor, refugiați din ținutul lui Aashif din pricina persecuției. Părtășia, îmchinarea și prosperitatea economică au fost reale binecuvântări. Însă într-una din nopți, Aashif a avut un vis din care și-a amintit doar expresia “Ioan 11”.

Citind capitolul împreună cu soția sa în dimineața următoare, au simțit că Domnul îi călăuzește lămurit. “Ucenicii Săi nu au vrut să aibă de a face cu persecuția care urma să însoțească întoarcerea lor în Betania”, a remarcar Aashif. “Cu toate acestea, L-au urmat pe Isus și au fost martorii slavei lui Dumnezeu. Naba și cu mine credem că e o binecuvântare să umblăm în Lumina lumii. Ne-am întors indiferent ce o să se întâmple.”

Întocmai ca și Aashif și soția sa, Dan și Dana nu au nici o idee despre modul în care Domnul va folosi revenirea aceasta. Și ei continuă să umble, să creadă și să aștepte manifestarea slavei lui Dumnezeu în mijlocul acelei națiuni.

Nu ţi-am spus că, dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?” Ioan 11:40