Un ambasador și un om al păcii

Home  /  Învață  /  Povești de departe  /  Un ambasador și un om al păcii

Nu era cel mai bun moment pentru această întâlnire, dar a fost nevoie de săptămâni pentru ca ea să se întâmple. Într-o zi după ce un ambasador american a fost ucis într-o țară musulmană, “Will”, un lucrător Frontiers, a fost invitat la un ceai cu imamul regional.

Acest preot musulman instruiește și mentorează mai mult de 200 de imami locali care împărtăşesc învăţăturile musulmane  pe o rază de 50 de mile de orașul lui Will. Acest imam este, de asemenea, responsabil pentru menţinerea purităţii în doctrina islamică, la cea mai prestigioasă universitate a ţării. Musulmanii s-au revoltat din cauza unui filmuleţ de pe internet care defăima Islamul iar imamul a vrut să îşi arate dezgustul pentru americani. Dar Will știa că dacă ar rata posibilitatea de a se întâlni cu un membru atât de influent al comunității ar însemna să închidă ușa pe care Dumnezeu a deschis-o.În primele cinci minute ale întâlnirii, imamul “Fatih” a aruncat cu flăcări.
“Ești creștin?”, l-a interogat el. “Și american?”, A adăugat el, fără să mai aștepte răspunsul la prima întrebare.După ce timp de peste cinci minute a răspuns la întrebările care se năpusteau cu o rapiditate copleşitoare, Will a avut şi el în cele din urmă posibilitatea de a-l interoga pe Imam.Întrebarea lui Will: “Ce știi despre creștinism?” a intensificat doar acest volei verbal iar pentru următoarele patru ore discuția controversată de idei a curs de-a lungul mai multor căni de ceai. La un moment dat unul dintre bărbați a ordonat fursecuri pentru a însoți lichidele și opiniile divergente.

În timp ce localul deveni tot mai liniștit, datorită numărului în scădere de clienţi de la acea oră târzie, Will îşi spuse că întreaga discuţie a fost o pierdere de timp. Nimic altceva decât un ping-pong scriptural, sau ideile contrastante dintre Biblie și Coran, nu aveau să schimbe vreo concepţie sau credinţă în acea noapte.
Acest gând trebuie să fi fost exprimat într-un anumit fel în expresia feței lui sau a posturii sale, pentru că Imamul s-a lansat intr-o ofensivă mult mai caustică decât orice parte anterioară a conversației.
“Este vorba despre petrol” a spus el. “Fie că este vorba de tine, de George Bush, Israel, Irak sau orice altceva care are de-a face cu americanii din regiune, căutaţi doar satisfacerea lăcomiei voastre! Sunteți dispuşi să faceţi orice vă stă în putinţă, chiar și să călcaţi în picioare Islamul, doar pentru petrol.”
Un calm, care poate fi dat numai de către Duhul Sfânt a venit peste Will în timp ce a răspuns: “Imam, în ziua în care fiecare dintre noi părăseşte pământul acesta și se întâlnește cu Dumnezeu, întrebarea pentru tine și pentru mine nu va mai fi: “Ce ţară ai servit?” întrebarea importantă va fi: ” Cum sunt eu iertat de păcatele mele?”
Will i-a explicat că, în calitate de urmaș al lui Hristos, cetățenia lui este în ceruri și scopul vieții sale pe pământ este de a-L sluji ca un ambasador a lui Dumnezeu. Will îşi doreşte să ajute musulmanii care se vor apropia de Dumnezeu pentru a-L îmbrățișa cu nerăbdare pe  Salvatorul din cer, Domnul Isus Hristos (Filipeni 3:20).
Duhul trebuie să se fi revărsat, de asemenea, asupra imamului. Atitudinea lui s-a înmuiat imediat. “Trebuie să ne rugăm ca adevărul să fie găsit,” a replicat preotul. “Fie că va fi religia mea sau a ta cea care va fi lăsată la o parte, singurul lucru care contează este găsirea adevărului!”
În timp ce părăsea localul în acea seară târzie, Will a dat slavă Adevărului pentru că s-a întâlnit cu acest “om al păcii” (Luca 10:6). Și el s-a rugat lui Isus să folosească imamul pentru a-i conduce pe cât mai mulţi musulmani din acel oraş departe de  Islam şi în căutarea adevărului.