Visul

Home  /  Visul

          “Steve” păși vioi din magazinul vânzătorului având în mână niște fructe pentru copiii lui. Trebuia să ajungă acasă cât mai repede. Cina era gata iar familia lui urma să petreacă seara în vizită la niște prieteni. „Steve” trebuia să stea împreună cu bărbații, sorbind cafeaua și încercând să găsească subiecte care să aducă în discuție Împărăția, fără a atinge puncte sensibile.vis

          Soția sa i-a spus că până în prezent în cercul de femei principalul subiect de discuție a fost magazinul online recent descoperit.

          “Am avut un vis, Stamen “, își auzi „Steve” rostit numele, și această propoziție după obișnuitul salut politicos. Era “Petar” un prieten din grupul de cafea. „Ar fi mai bine să discutăm despre asta mai târziu”, se gândi el – „Ce subiect extraordinar de discuție pentru întâlnirea de deseară!” Simți însă un impuls interior: “Întreabă-l acum!” Duhul Sfânt îl îndemna să încetinească. “Spune-mi despre visul tău, Petar”, îl invită el. Și imaginile au început să se deruleze – un exemplu clasic al puterii răscumpărătoare a lui Dumnezeu. Petar termină de spus  visul său cu propoziția: “Dar n-am nici cea mai vagă idee ce înseamnă, tu știi ce vrea să spună visul ăsta?” „Steve” se gândi din nou, “Un subiect perfect pentru discuțiile de la întâlnirea de cafea de deseară.”

          Apoi, din nou, impulsul îl ghionti “Nu amâna”, iar „Steve” s-a rugat din toată inima pentru ca Dumnezeu să îl ajute și să îi dea înțelepciune, apoi i-a explicat lui „Petar” semnificația morții lui Hristos, a învierii Lui și povestea răscumpărării Lui, pentru că toate aveau legătură cu visul. „Petar” a dat din cap, dar oare a înțeles? După 2 luni ” Petar” l-a întrebat despre botez și împărtășanie, subiecte pe care i le explicase deja în detaliu. Aceste noțiuni nu erau  încă suficient de  clare pentru „Petar”, însă credea că Isus este viu și este un model de viață mai bun decât este Coranul. Spunea că este impresionat de cât de pașnic și iertător este Isus. Ceea ce este interesant este că în ciuda faptului că “Steve” i-a spus de zeci de ori Evanghelia, el nu a înțeles-o cu-adevărat până când nu a citit-o el însuși.